Accés al contingut Accés al menú de la secció
Comissió Jurídica Assessora  > Nomenaments i cessaments de ...

Nomenaments i cessaments de membres de la Comissió Jurídica Assessora

Els nous membres de la Comissió prendran possessió al Palau de la Generalitat el dia 19 de juny de 2017

Per Decret 59/2017, de 13 de juny,  de cessament i nomenament de membres de la Comissió Jurídica Assessora, el Govern nomena una nova membre de la Comissió Jurídica Assessora, la Dra. Maria Mercè Darnaculleta i Gardella, en substitució del Dr. Enric Argullol i Murgadas.

D’altra banda, per Decret 58/2017, de 13 de juny, pel qual es nomena el senyor Francesc Esteve i Balagué director del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya, en substitució de la Sra. Margarida Gil i Domènech, que ha estat nomenada membre del Consell de Garanties Estatutàries, el Sr. Francesc Esteve i Balagué passa a ser membre nat de la Comissió, per raó del seu nomenament i d’acord amb el que preveu l’article 3.2 de la Llei 5/2005, de 5 de maig, de la Comissió Jurídica Assessora.

Maria Mercè Darnaculleta i Gardella

Nascuda a Girona l’any 1971, és professora titular de Dret administratiu de la Universitat de Girona. Ha estat degana de la Facultat de Dret d’aquesta universitat, i ha rebut un Premi extraordinari de doctorat.

Experta en dret administratiu de la regulació pública de l’activitat econòmica, dret de les infraestructures, dret sancionador i dret del medi ambient, ha estat investigadora visitant a les universitats de Heidelberg, Konstanz i München, i pertany a diversos grups de recerca i xarxes acadèmiques internacionals.

Ha rebut el Premi Vilaseca i Marcet de l’Institut d’Estudis Autonòmics per un treball sobre la gestió de les infraestructures aeroportuàries l’any 2009, i una menció especial en el Premi Enric Prat de la Riba l’any 2005. Ha estat becària de l’Alexander von Humboldt Stiftung.

Francesc Esteve i Balagué

Nascut a Martorell l’any 1970, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, amb una diplomatura de postgrau en Dret Urbanístic i una altra en Gestió i Dret Local.

Des del juny de 2015 fins ara ha estat secretari general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Entre el 1995 i el 2008 va ser secretari dels ajuntaments de Monistrol de Montserrat, Castellcir, Sallent, i les Franqueses del Vallès; entre el 2009 i el 2011 ha estat gerent i cap de Gabinet de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Premià de Mar, i entre el 2011 i el 2015 ha estat coordinador general de l’Ajuntament de Mataró.

Secretari i tresorer de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), ha estat membre de la comissió d’experts per a la redacció de la Llei de governs i finances locals de Catalunya. Col·labora amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i forma part del Patronat de la Fundació Pi i Sunyer, d’estudis autonòmics i locals.

Data d'actualització: 16.06.2017