Accés al contingut Accés al menú de la secció
Comissió Jurídica Assessora  > Presentació al Govern de la ...

Presentació al Govern de la “Memòria 2016” i presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora

Presentació al Govern de la “Memòria 2016” i presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora
Lliurament de la Memòria
El dia 19 de juny de 2017 ha tingut lloc l’acte de presentació de la “Memòria 2016” i de presa de possessió dels nous membres de la Comissió

L’acte, que s’ha dut a terme al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha estat presidit pel M. Hble President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Carles Puigdemont i Casamajó i per la consellera de la Presidència, Hble. Sra. Neus Munté i Fernández. Hi han assistit conselleres i consellers del Govern, diputades i diputats del Parlament de Catalunya i alts càrrecs de la Generalitat, entre d’altres autoritats i personalitats.

 

 


Presa de possessió de Maria Mercè Darnaculleta
Presa de possessió de Maria Mercè Darnaculleta

Ha començat l’acte amb la de presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora, la Dra. Maria Mercè Darnaculleta i Gardella, que substitueix el Dr. Enric Argullol i Murgadas, i el Sr. Francesc Esteve i Balagué, com a membre nat, que s’incorpora a la institució en la seva condició de director del Gabinet Jurídic de la Generalitat, en substitució de la Sra. Margarida Gil i Domènech.

Presa de possessió de Francesc Esteve
Presa de possessió de Francesc Esteve

A continuació, per donar compliment al que preveu l’article 41.4 del Reglament d’organització i funcionament de la Comissió Jurídica Assessora, s’ha dut a terme l’acte de presentació al Govern de la Memòria 2016.

En primer lloc ha intervingut el Dr. Albert Lamarca i Marquès, president de la Comissió Jurídica Assessora, qui ha fet un repàs de l’activitat de l’òrgan al llarg de l’any 2016, durant el qual ha emès 344 dictàmens.

Ha començat la seva intervenció referint-se a la modificació de la composició de la Comissió, que durant l’any 2016 va renovar un terç dels seus membres. En aquest sentit, ha recordat la feina dels anteriors presidents de la institució, el Sr. Josep-Enric Rebés i Solé i el Dr. Tomàs Font i Llovet, durant el mandat dels quals la Comissió s’ha consolidat, millorat i enfortit.

El Dr. Albert Lamarca i Marquès ha recordat la intervenció de la Comissió Jurídica Assessora com a garant del control de legalitat de l’activitat administrativa, amb la doble funció d’assessorar les administracions i de garantir el dret dels ciutadans a la correcció del procediment i de la resolució adoptada. A més, ha fet referència a les activitats dutes a terme per la Comissió durant l’any, entre les quals destaquen la difusió de la doctrina mitjançant el Portal Jurídic de Catalunya o el compromís amb la tramitació electrònica dels expedients a través de la implementació de diverses eines.

També ha destacat en la seva intervenció els estudis monogràfics que clouen la Memòria 2016 sobre la doctrina de la Comissió, elaborats per les lletrades i el responsable d’Estudis i Recerca de l’òrgan.

Per acabar, el president de la Comissió Jurídica Assessora ha agraït la confiança del Govern i ha manifestat el compromís de persistir en la recta aplicació del dret.

Presentació al Govern de la “Memòria 2016” i presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora
Els membres de la Comissió Jurídica Assessora amb el M. Hble. President de la Generalitat i la consellera de la Presidència

L’acte ha finalitzat amb la intervenció del president de la Generalitat de Catalunya, qui ha agraït la tasca de la Comissió, de la qual ha dit que honora la credibilitat del nostre sistema democràtic.

Ja es troba disponible el vídeo de l’acte de presentació de la Memòria 2016 i de presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora.


Data d'actualització: 20.06.2017