• Imprimeix

Sr. Francesc Homs i Molist

Sr. Francesc Homs i Molist

Nascut a Vic l’any 1969.

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, també ha cursat el Programa Funció Directiva a les Organitzacions Públiques i Privades a ESADE (curs 2001-2002), i més recentment el Curs de formació continuada en Compliment Normatiu a l’UOC (2017).

La seva activitat professional se centra principalment en l’assessorament jurídic i estratègic, així com en els efectes al món de l’empresa de la nova normativa en matèria de compliment normatiu i transparència. Per raó de la seva experiència com a gestor públic, també desenvolupa tasques d’assessorament públic i privat a partir de la nova llei de contractes del sector públic.

Ha tornat a l’exercici professional després d’una dilatada carrera política, durant la qual ha estat diputat al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, i ha exercit diverses responsabilitats a l’Administració pública, com la de secretari general i conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2010 i 2015. Destaca també el fet que participà activament com a ponent de l’Estatut d’autonomia de Catalunya vigent, així com en el desplegament de les principals lleis institucionals bàsiques de la Generalitat de Catalunya.

Ha publicat dos llibres directament vinculats amb l’Estatut d’autonomia i el seu desplegament: Catalunya a judici, 2008; i Dret a decidir. Estació concert, 2010.

 

Membre de la Comissió Jurídica Assessora des de l’any 2018

Data d'actualització:  25.09.2018